قاطعیت در صیانت از اراضی ملی

ساخت وبلاگ

قاسم ایزدیان – هفت‌برکه (گریشنا): قاطعیت اداره منابع طبیعی در صیانت از اراضی ملی و اجرای بندهای خاکی به عنوان طرح‌های آبخیزداری، محورهای اصلی گفتگوی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گراش با خبرنگار هفت‌برکه بود.

غلامرضا حیدری، رییس اداره منابع طبیعی، در گفتگو با خبرنگار هفت‌برکه، با تاکید بر صیانت از اراضی ملی اظهار کرد: «با همه کمبودهای موجود از جهت نیرو، ما در صیانت از اراضی با قاطعیت ایستاده‌ایم و اجازه دخل و تصرف در این اراضی را به احدی نخواهیم داد.»

او به اسناد معارض در این زمینه نیز اشاره کرد و توضیح داد: «بر اساس ماده ۲ قانون مالکیت جنگل‌ها و مراتع کشور، کلیه اراضی و مراتع و جنگل‌های بکر، ملی و متعلق به دولت جمهوری اسلامی است و اگر فرد یا افرادی پس از اخذ اسناد مالکیت ثبتی توسط منابع طبیعی، به اراضی ملی تجاوز و نسبت به صدور سند اقدام کنند، به این‌گونه اسناد، اسناد معارض گفته می‌شود. در چنین شرایطی، ما نخست به متصرفین اراضی اخطار می‌دهیم و سپس از طریق شورای عالی ثبت اسناد و املاک، نسبت به ابطال سند ثبتی متصرفین اقدام می‌کنیم.»

حیدری درباره‌ی واگذاری اراضی از سوی جهاد کشاورزی به افراد اظهار کرد: «ما و جهاد کشاورزی از یک خانواده مشترک هستیم و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و جهاد کشاورزی از همدیگر جدا نیستند. اما اراضی از ۳ حالت خارج نیست: یا ملی است، یا جزو مستثنیات است و یا ملیِ واگذار شده است. متقاضی طرح زراعی نخست به جهاد مراجعه می‌کند و درخواست مقداری زمین جهت اجرای طرحی مشخص می‌نماید. این درخواست به مرکز استان احاله می‌شود و در آنجا از منابع طبیعی استعلام می‌شود و سپس طی قراردادی به متقاضی واگذار می‌گردد. یعنی منابع طبیعی مقدار اراضی را در اختیار جهاد کشاورزی قرار می‌دهد تا با شرایط خاص به فرد متقاضی واگذار گردد.»

رییس اداره منابع طبیعی توضیح داد که اراضی مدخل و حومه شهرها متعلق به ادارات راه و شهرسازی است، و اراضی روستایی در تصرف بنیاد مسکن. او تاکید کرد: «ما نه تنها در مورد افرادی که دارای سند قانونی باشند ادعایی نداریم، بلکه با آنها در احیای اراضی همکاری هم خواهیم کرد. اما شخم زدن اراضی بکر، احصار و ساخت‌وساز در آنها ممنوع است و در راستای تغییر کاربری اراضی ملی تعریف نشده است. مسئولیت اراضی مازاد واگذاری از سوی جهاد کشاورزی و رفع تصرف مازاد بر عهده منابع طبیعی است.»

در ادامه‌ی گفتگو، حیدری بخش آبخیزداری را از مهم‌ترین بخش‌های منابع طبیعی و جهاد کشاورزی شمرد و از ایجاد بندهای خاکی به عنوان برنامه اداره منابع طبیعی در این زمینه نام برد: «ایجاد بند خاکی بالاخص در این سال‌های کم‌آبی، امری نافع است، چون آب سفره‌های زیرزمینی و کیفیت آب را افزایش می‌دهد.» او در توضیح طرح‌های اداره برای این بخش نیز گفت: «موضوعی که از سال گذشته پیگیر آن بوده‌ایم، ایجاد بند خاکی روستای آغصه از توابع بخش مرکزی است که دارای ۶۰ هزار متر مکعب ظرفیت آب است. در سفر اخیر رییس سازمان مطالعات، توسعه‌ی آن با حجم آبگیری ۱۵۰ هزار متر مکعب و با مشارکت یکی از خیرین محلی تصویب شد، و مقرر گردید ۴۰ درصد هزینه را فرد خیر محلی و ۶۰ درصد هزینه را دولت سرمایه‌گذاری کند.» رییس اداره منابع طبیعی در پایان گفتگو، از خیرین محلی درخواست کرد که در ایجاد بندهای خاکی با این اداره همکاری نمایند.

Heidari Manabe tabiei

ارسال مطلب به دوستان ارسال مطلب به دوستان Print This Post Print This Post

اخبار گراشی ها...
ما را در سایت اخبار گراشی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان gerashnews بازدید : 209 تاريخ : دوشنبه 11 مرداد 1395 ساعت: 15:44

خبرنامه