نوجوانان لاغرند؛ میانسالان چاق

ساخت وبلاگ

گریشنا (هفت‌برکه): ۷۰ درصد از میانسالان گراش تغذیه نامطلوب دارند. کمبود ویتامین D در شهر گراش بیشتر از روستاهاست. استان فارس یکی از سه اقلیم اول در زمینه‌ی سوء تغذیه‌ی کودکان زیر پنج سال است. این آمارهای نگران‌کننده را مسئول بهبود تغذیه جامعه در جلسه‌ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان گراش بیان کرده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، جلسه‌ی این کارگروه با رویکرد «وضعیت تغذیه‌ای شهرستان» با حضور قاسم فرسوده، معاون فرماندار؛ دکتر عبدالهی، رییس دانشکده و دبیر کمیته؛ و روسای ادارات در فرمانداری برگزار شد.

مریم اکبرزاده، مسئول بهبود تغذیه جامعه

مریم اکبرزاده، مسئول بهبود تغذیه جامعه از معاونت بهداشتی، در این کارگاه اهداف راهبردی برنامه بهبود تغذیه را اینگونه اعلام کرد: افزایش آگاهی و ارتقای نگرش تغذیه‌ای جامعه، کاهش شیوع کمبود در ریزمغزی‌های آهن و روی، ویتامین A و ویتامین D و توقف اضافه وزن و چاقی.

اکبرزاده گفت: «طبق مطالعات و تحقیقات کشوری، استان فارس یکی از سه اقلیم برتر دارای کودکان دچار سوء تغذیه زیر ۵ سال است. اقدامات صورت گرفته از سوی واحد بهبود تغذیه جامعه، شناسائی کودکان دچار سوء تغذیه‌ای زیر ۵ سال است، که با همکاری کمیته امداد اقداماتی در خصوص دریافت سبد غذائی در حال اجرا است.» او با توجه به این مطالعات و تحقیقات افزود: «جمعیت شهر بیشتر از جمعیت روستا دچار کمبود ویتامین D هستند.» به همین بهانه، ویتامین D به اندازه مصرف ۸ ماه بین کارکنان فرمانداری و روسای ادارات توزیع شد.

در ادامه، مسئول بهبود تغذیه جامعه گفت: بیماری‌های غیر واگیر وابسته به الگوی تغذیه‌ای نامطلوب مثل دیابت، فشار خون و چاقی در شهرستان افزایش داشته است، در نتیجه پوشش مراقبتی گروه‌های سنی به‌خصوص میانسالان و سالمندان، ارزیابی و غربال‌گری تغذیه‌ای لازم است. او نتایج تن‌سنجی گروه‌های سنی مختلف را نیز اعلام کرد: در نوجوانان لاغری و در میانسالان و سالمندان اضافه وزن و چاقی شیوع بیشتری دارد. بیش از ۵۰ درصد میانسالان، چاقی شکمی؛ ۷۰ درصد آنها تغذیه نامطلوب و فقط ۳۰ درصد از آنان تغذیه مطلوب دارند.

اکبرزاده در مورد الگوی نامناسب تغذیه در شهرستان نیز توضیح داد: سه نمودار الگوی نامناسب تغذیه‌ای که بیشترین آمار را در شهرستان دارد، شامل الگوی نامناسب در مصرف روغن، الگوی نامناسب در مصرف لبنیات، و الگوی نامناسب در مصرف نوشیدنی‌های گازدار و انواع فست‌فودها است.

از جمله اقداماتی که در این جلسه به تصویب رسید می‌توان به این موارد اشاره کرد: تشکیل کارگروهی در خصوص سامان‌دهی بوفه مدارس و توزیع بسته‌های غذای سالم،؛ ارزیابی تن‌سنجی و غربال‌گری الگوی تغذیه‌ای کارکنان تمام ادارات در جهت افزایش پوشش مراقبت تغذیه‌ای میانسالان.

جلسه‌ی کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان گراش

ارسال مطلب به دوستان ارسال مطلب به دوستان Print This Post Print This Post اخبار گراشی ها...
ما را در سایت اخبار گراشی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان gerashnews بازدید : 255 تاريخ : پنجشنبه 29 تير 1396 ساعت: 6:03

خبرنامه