آغاز دوباره انجمن روانشناسی

ساخت وبلاگ

هفت برکه(گریشنا):سی و پنجمین جلسه انجمن روانشناسی با موضوع روانشناسی کار، در سالن کنفرانس دبیرستان شبانه روزی ولیعصر (عج)برگزار شد.

به گزارش معصومه منفرد؛ در این جلسه که نوزدهم دی ماه برگزار شد،خانم منوچهری و خانم علی‌نژاد، کارشناسان روانشناسی به ارائه مطالبی مرتبط با روانشناسی کار پرداختند.
طی این جلسه مفاهیم کار، روانشناسی کار و تفاوت میان کار و بازی بیان شد. در تعریف روانشناسی کار؛ رشته‌ای از روانشناسی است که رفتار و فرایندهای ذهنی آدمی را در رابطه با کار مورد مطالعه قرار می‌دهد. افزایش کارایی و اثر‌بخشی فعالیت کارکنان،ایجاد علاقه و انگیزه کار در کارکنان، تأمین بهداشت روانی کارکنان؛ هدف اصلی روانشناسی کار است.
با توجه به جدید بودن این شاخه از علم روانشناسی، علت عدم گسترش و توسعه این بخش از روانشناسی در سازمان‌های کشور این است که نتایج فعالیت‌های روانشناسی کار در سازمان‌ها باید در طولانی مدت ارزیابی شود. با این حال به دلیل فعالیت گسترده تعداد معدودی از روانشناسان برای معرفی این شاخه از روانشناسی و کاربردهای وسیع آن در سازمان‌ها، نشانه‌هایی از علاقه و توجه بعضی از مدیران به یافته‌های روانشناسی کار در محل کار خود مشاهده شده است. رفتار هر فرد به عنوان یک مدیر تحت تاثیر دو عامل إرثی و محیطی است. منظور از عامل ارثی ویژگی‌های شخصیتی و ذاتی فرد و منظور از عامل محیطی دوره‌های آموزشی مدیریتی است که منجر به افزایش آگاهی و بینش شرکت‌کنندگان در این دوره‌ها می‌شود.

با توجه به این که نیروی انسانی از مهم‌ترین ارکان و سرمایه‌های یک سازمان تلقی می‌شود، رضایت یا عدم رضایت کارکنان حساسیت زیادی دارد.
عوامل مؤثر بر رضایت شغلی عبارتند از؛چالش‌گری شغل(إیجاد فرصت مناسب برای بروز مهارت‌ها و استعدادها)،عادلانه بودن حقوق و مزایا،شرایط کاری مناسب( أعم از نور، صدا، بهداشت…) در واقع یک مدیر باید بتواند از طریق شناخت افراد و رفتار آن‌ها( میزان هوش، استعداد، نگرش‌ها، انتظارات و انگیزه‌ها…) به گونه‌ای افراد را برای انجام کار گروهی بر‌انگیزد که هم نیازهای کارکنان در سازمان تأمین شود و هم اهداف سازمان به نحو مطلوب برآورده شود و این میسر نمی‌شود جز از طریق شناخت و به کارگیری روانشناسی کار. در واقع هر اندازه که مدیران بر مباحث روانشناسی تسلط بیشتری داشته باشند مدیریت موثرتری را در رابطه با تعامل با کارکنان خواهد داشت.

مدیران در ارتباط با افراد تحت سرپرستی، وظایفی دارند؛ارتباط کاری و عاطفی مناسب با افراد تحت سرپرستی،استفاده از ابزارآلات پیشرفته با توجه به نیاز آنان،انعطاف‌پذیری، انتقادپذیری و استفاده از اصل مشارکت در مدیریت به جای شیوه آمرانه و دستوری از جمله این وظایف است.
تجزیه و تحلیل مشاغل گوناگون یک سازمان، تهیه آزمون‌های مختلف استخدامی( آزمون‌های هوش، استعداد، شخصیت و نظایر آن)،اجرای آزمون‌های گروهی و انفرادی و تهیه گزارش‌های دقیق و حرفه‌ای درباره نتایج حاصل از این آزمون‌ها،ترتیب دادن جلسات مصاحبه استخدامی، ارزشیابی رفتار کارکنان،مشارکت مستقیم در تهیه برنامه‌های آموزشی قبل و ضمن خدمت کارکنان در سطوح مختلف شغلی، تهیه و اجرای برنامه‌های علمی عملی در زمینه ارزشیابی رفتار کارکنان؛ برخی زمینه‌های کاربردی روانشناسی کار در محیط کار است.

ravanshenasi1

ارسال مطلب به دوستان ارسال مطلب به دوستان Print This Post Print This Post

- - , .

اخبار گراشی ها...
ما را در سایت اخبار گراشی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان gerashnews بازدید : 207 تاريخ : سه شنبه 22 دی 1394 ساعت: 22:28