محدوده، فداغ، ارتقا، اتباع، خیرین و …

ساخت وبلاگ

به گزارش پندری، احمد وحیدی، وزیر کشور بعد از بازدید از مناطق زلزله‌زده‌ی اوز، با همراهی حسین حسین‌زاده، نماینده، محمدهادی ایمانیه، استاندار و جمعی از مسئولین استانی با مسئولین، خیرین و معتمدین شهرستان گراش دیدار و گفت‌وگو کرد. این نشست که ساعت ۱۰:۳۰ صبح قرار بود برگزار شود، به دلیل بازدید از مناطق زلزله‌زده‌ی اوز، با تأخیر سه ساعته، ساعت ۱۳:۳۰ در سالن شیخ‌احمد انصاری دانشکده علوم پزشکی گراش برگزار شد.

خیرین و مسئولین گراش به وزیر کشور چه گفتند؟

محمود طاهرزاده، فرماندار شهرستان گراش اولین سخنران جلسه بود. او ضمن خوش‌آمد به وزیر و استاندار شهرستان گراش را معرفی کرد و در بخشی از صحبت‌های خود گفت: «گراش دارالمنفقین است. فعالیت‌های خیریه خیرین گراش از ساخت دانشکده و مدرسه تا مسجد حسینیه نه فقط در شهر و منطقه که در سراسر کشور زبان‌زد است.»

مهروری: از عدم عمل به تعهد نوسازی در مدرسه‌ساز تا اتباع غیرمجاز گراش

اولین کسی که در حضور وزیر درخواست‌های مردم گراش را مطرح کرد، ابراهیم مهروری بود. مهروری که رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز نیز است به اولین موضوعی که اشاره کرد ارتقای ادارات بود. او گفت: «من این جلسه را برای خودم لیله‌القدر نامگذاری کرده‌ام. چون این دیدار و حضور وزیر برای ما اهمیت زیادی دارد. اولین مورد اینکه بیش از ۱۴ سال از ارتقای شهرستان گراش می‌گذرد. ما مرکز شهرستان هستیم. اما جناب وحیدی، در خصوص ارتقای ادارت کمترین عنایت به این شهرستان شده است. وضعیت ما در ارتقای ادارات خوب نیست. ما هر جا گیر می‌کنیم متوسل به مردم می‌شویم. ما محدودیت‌ها را می‌دانیم ولی می‌خواهیم به خاطر مردم ارتقای ادارات را در دستور کار قرار دهید. اداراتی مثل اطلاعات، تامین اجتماعی و اورژانس اجتماعی ادارات مهمی است که ما در شهرستان نداریم. اصلا خیلی از ادارات است که ما نداریم. امیدواریم با دید بازتان عنایت کنید.»
ارتقای فداغ دومین موضوع مطرح شده توسط مهروری بود. او گفت: «ارتقای دهستان فداغ به بخش خواست مردم گراش است. مردم گراش طرفدار این قضیه هستند. مردم متدین فداغ که یار و یاور انقلاب بوده‌اند به دنبال ارتقای فداغ هستند.»
مهروری به مدرسه‌سازی نیز اشاره کرد. او گفت: «بالغ بر ۹۵ درصد مدارس این شهرستان توسط مردم و خیرین عزیز ساخته شده‌. اما در برخی مدارس که به صورت مشارکتی خیر و نوسازی شروع کردیم، خیر به تعهد خود و حتی بیشتر عمل کرده، و ما دو سال است که منتظر عمل به تعهد نوسازی هستیم.‌ مدیرکل نوسازی هم گراش تشریف آور‌دند و بازدید کردند. امیدواریم در این حوزه نیز عنایت کنید این پروژه‌ها تکمیل شوند.»
رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهرستان گراش مجتمع فرهنگی ورزشی فرهنگیان را نیز مطرح کرد. او گفت: «۸۰ درصد معلمان ما عزیزان غیربومی هستند. ما باید از یک مجتمع فرهنگی مناسب برای خدمت‌رسانی به فرهنگیان خصوصا غیربومی‌ها برخوردار باشیم که استفاده کنند. با راه و شهرسازی مکاتیه کردیم. خیر آماده است. اما در گیر و دار نامه‌نگاری واگذاری توسط مسکن و شهرسازی مانده‌ایم. ما ۲۰۰ میلیون تومان طرح مطالعاتی این پروژه را نیز آماده کردیم. شاید شروع به کار این مجتمع فرهنگیان محدودیت‌هایی داشته باشد اما راهکار قانونی آن را می‌دانیم.»
دیگر مسئله‌ی مطرح شده توسط مهروری بحث جانبازان بود. او گفت: «در بهمن‌ماه سال گذشته کمیسیون بنیاد جانبازان برای تعیین درصد از کار افتادگی تشکیل شد. ۸ ماه است نتیجه را اعلام نمی‌کنند. از استان می‌گویند چون بنیاد جانبازان نیرو زیاد هستند ما نمی‌رسیم. لطفا پیگیری بفرمایید.»
حضور اتباع غیرمجاز نیز موضوع مهم اشاره شده توسط مهروری بود. ابراهیم مهروری گفت: «افغانی‌ها در گراش قصه درازی دارند. بالغ بر ۱۰ هزار نفر از اتباع در این شهرستان حضور دارند. می‌گویند این شهرستان ممنوعه نیست. اما این اتباع برای ما معضلاتی دارند مثل ترافیک، نانوایی، بهداشتی، بحث‌های اخلاقی و فرهنگی. محض رضای خدا فکری کنید. هر ساله نیز درصدی به تعداد این افراد اضافه می‌شود.»
او در پایان از وزیر کشور و استاندار خواست در موضوع خیرین کارگروهی در سطح استانداری اعلام شود تا به مشکلات سر راه آن‌ها رسیدگی کنند.

اکبر مسلمانی به نمایندگی از گروه مطالبه‌گری شهرستان گراش چند دقیقه‌ای صحبت کرد. «گراش را شهر ممنوعه‌ اتباع اعلام کنید»، «نهضت ملی مسکن» و «ارتقای ادارات» سه موضوعی بود که مسلمانی از وزیر و استاندار درخواست کرد به آن رسیدگی کنند.

نماینده خیر: برای خیرین جایگاه قانونی ارائه شود

قاسمعلی وقارفرد نماینده خیر، یکی دیگر از کسانی بود که در این نشست صحبت کرد. او گفت: «مگر نمی‌گویید خیرین بازوی نظام است؟ اگر خیر بازوی راست است، قانون‌های اداری نیز باید بازوی چپ شوند. باید قانون را درست کنند. این بحث‌ها زیاد گفته شده است. اما باید از بالا یک برنامه و قانونی برای

خیرین دیده شود. به عنوان مثال واحدهای خیرساز از حق انشعاب گاز و برق و آب معاف شوند. مثلا اداره برق می‌گوید ما خصوصی هستیم باید تامین اعتبار شویم. خیر که نمی‌تواند برود ادارات را تامین اعتبار کند. اگر یک جایگاه قانونی برای واحدهای خیرساز از طرف دولت یا مجلس ارائه شود، اگر خیرین با شتاب ۱۰ رو به جلو حرکت می‌کنند، این شتاب به ۱۰۰ خواهد رسید.»

منفرد: خیرین منتظر دولت و اعتبار نمی‌مانند
حاج‌محمد منفرد، رئیس مجمع خیرین سلامت شهرستان گراش نیز گزارشی از فعالیت‌های مجمع خیرین سلامت با همکاری دانشکده علوم پزشکی در احداث، توسعه، بازسازی، خانه بهداشت و… ارائه داد و گفت: «خیرین بزرگوار گراش منتظر دولت و اعتیار نمی‌مانند وگرنه گراش نیز مثل خیلی از مناطق محروم کشور بود. اما خیرین توقع حمایت دارند. انتظار ندارند مسئولین بر سینه آن‌ها مدال بزنند و توقع کار غیرقانونی ندارند. آن‌ها می‌خواهند معطل نامه‌نگاری و پیچ‌وخم اداری نشوند. آن‌ها تقاضای معافیت مالیاتی برای واحدهای خیرساز دارند. فعالیت خیرین سلامت نه تنها در کشور که در عراق، سوریه، تانزانیا و پاکستان‌ نیز رسیده است.»

حاج‌محمد حسین‌زاده که خود را فعال اقتصادی معرفی کرد گفت: «من مدیرعامل نوین تجارت فارس با ۴۰ سال سابقه بین‌المللی و اقتصادی هستم. خیرین محترم برای این شهرستان سنگ تمام گذاشته‌اند. نزدیک به ده‌ها هزار میلیارد تومان کمک کرده‌اند. اما کارآفرینی صفر است. جوانان شهر بیکار هستند. ما از شما می‌خواهیم که وزارت‌خانه‌هایی مثل وزارت دفاع یا دیگر وزارت‌خانه‌ها که دارای سرمایه هستند یک کارخانه برای جوانان این شهرستان احداث شود.»

هوشیار، نماینده مردم فداغ در این نشست بود. او گفت: «مردم مظلوم فداغ ۲۰ سال است دنبال مطالبات برای ارتقای هستند. یک بار زمان ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد و یک بار زمان آقای روحانی پرونده ما ارجاع شد به وزارت و با تک‌دهستانی بودن عودت داده شد. تشکر می‌کنیم از آقای حسین‌زاده و آقای فرماندار که با ما همکاری داشته باشند. در استان اصفهان، کوه‌پایه همچون مشکل تک‌دهستانی داشتند و این مشکل حل شد در سال ۱۴۰۰ ارتقا پیدا کردند.»

نطق بیضایی: درد کهنه‌ی محدوده

علی بیضایی، رئیس شورای شهرستان گراش مسئلهٔ محدوده را درد کهنه خواند و گفت: «مسئله‌ی محدوده‌ی لار و گراش یک درد کهنه است. ما حق خودمان را می‌خواهیم. گراش سال ۸۸ ارتقا پیدا می‌کند. ۱۲ بهمن ۱۳۸۸ هیچ اشاره‌ای به مرز دو شهرستان نشده. بعد از شهرستان شدن، اعتراض‌ها و تنش‌هایی اتفاقاتی می‌افتد. سال ۸۹ مجدد به همه‌ی مرزهای شهرستان‌های منطقه اشاره شده به جز محدوده بین لارستان و گراش. محدوده گراش تا بخشی موسوم به بال سرخ بوده. اما حالا آمده تا یک کیلومتری گراش. چرا؟»
او در ادامه گفت: «دلیل اصلی شهرستان شدن، ارتقای ادارات است. ما به اسم مستقل هستیم. ما برای خیلی از کارهای اداری باید به مرکز استان یا شهرستان همجوار برویم.» بیضایی همچنین به ارتقای فداغ نیز اشاره کرد.
او در پایان گفت: «خیر ما ۷۰ واحد مسکن خیریه برای زوج‌های جوان ساخته است به نام خیریه. اما من مجبور هستم برای مجوز و پروانه هزینه بگیرم. ما در شورا و شهرداری شرمنده خیرین هستیم.»

وزیر کشور در بین صحبت بیضایی گفت: «چرا می‌گیرید؟» بیضایی در جواب گفت: «مجبور هستیم. عوارض دولتی است و…» وحیدی به صورت شفاهی به شورا و شهردار گفت: « همین الآن اجازه می‌دهم هزینه‌ای نگیرید.»

پاسخ استاندار و وزیر کشور به درخواست‌های مطرح شده چه بود؟

پیش از پاسخ وزیر کشور و استاندار‌ به درخواست‌های مطرح شد، حسین‌زاده، نماینده مردم در مجلس در صحبت‌های کوتاه خود از حضور وزیر، استاندار و هیات همراه قدردانی کرد ‌و گفت: «آن چیزی که نیاز بود،‌ دوستان و خیرین مطرح کردند و جناب آقای وزیر و آقای استاندار متوجه قضیه شدند. توقع مردم رسیدگی به وضعیت اداری و بخش دولت در کارهای خیر و عامل‌المنفعه است. حتی همین سالنی که در آن حضور داریم نیز به نام خیر شیخ‌احمد انصاری است. انتظاراتی که وجود دارد ما در قالب یک طرحی به مجلس گفتیم که دانشکده و اماکن بهداشتی‌ خیرساز همانند مدارس، مساجد و اماکن متبرکه و از طرف دولت معاف از پرداخت قبوض خدماتی شوند.»

نماینده مردم در مجلس ضمن اشاره به خدمات خیرین گراش در کشورهای مختلف گفت: «انتظار می‌رود در کارهای دولتی پروژه‌های خیرساز این سرعت عمل افزایش پیدا کند. البته مردم نیز یقین بدانید که دولت پای کار است.»

استاندار چه وعده‌هایی به گراش داد؟

دکتر ایمانیه، استاندار فارس تقریبا به همه‌ی درخواست‌های مطرح شده به صورت کوتاه و تلگرافی پاسخ داد. او ابتدا گفت: «از توریست‌درمانی گراش به شدت و با تمام قوا استقبال و حمایت می‌کنیم. جزییات حمایت‌ها را با عزیزان دانشکده مطرح خواهیم کرد. از جذب دانشجوی خارجی توسط دانشکده علوم پزشکی گراش نیز استقبال می‌کنیم. جایگاه این دانشکده از کشورهایی همچون هند و بلاروس و روسیه که من دیدم بالاتر است و می‌تواند دانشجوی خارجی جذب و فارغ‌التحصیل کند. ما از استان حمایت‌های لازم را انجام می‌دهیم. البته گفته شد هتل مناسب نداریم. این مورد هم حمایت می‌کنیم. اگر کسی سرمایه‌گذاری کنند در پرداخت تسهیلات کمک خواهیم کرد.»

استاندار برای حضور برخی ادارات در گراش قول پیگیری داد و گفت: «در خصوص ادارات این شهرستان پیگیری خواهم کرد. البته آن‌ها هم محدودیت‌های خاص خودشان را دارند دارند و بودجه خاص می‌خواهد. اما پیگیر خواهم بود. در مسئله‌ی فداغ نیز از مسیرهای دیگری پیگیر ارتقای آن خواهیم بود.»

ایمانیه دو‌ قول به آموزش و پرورش گراش داد. او گفت: «آقای فرماندار لطفاً اسامی مدارس نیمه‌تمام که تعهد دولت مانده است را بفرستید تا برای تکمیل نامه‌‌نگاری شود. ۱ هکتار زمین هم از طرف دولت برای مجتمع فرهنگی ورزشی به فرهنگیان کمک خواهیم کرد.»

استاندار فارس گفت: «با بنیاد جانبازان صحبت‌ خواهیم کرد که تعدادی از پزشکان به صورت موقت با این بنیاد خمکاری کنند تا از تعداد پرونده‌ها کم شود. مسئله اتباع، فقط این شهرستان نیست. کل منطقه درگیر است. در جلسه بعد از ظهر لار در این خصوص تصمیم‌گیری‌ می‌شود. و کارگروه حمایت از خیربن نیز کار ارزشمندی است و پیگیر راه‌اندازی آن خواهیم بود و پیش‌نویس را تقدیم وزیر خواهیم کرد.»

ایمانیه به مسئله‌ی نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: «در طرح نهضت ملی مسکن گراش و لار دچار کمبود زمین هستیم. با توجه به اختلافاتی سر اینکه محدوده لار و گراش کجاست داریم، این کمبود زمین برای دو شهرستان وجود دارد. من پیشنهاد می‌دهم رؤسای شورای شهر لار و گراش به من نامه بزنند که در این ۱۵ کیلومتر مرز بین دو شهر نهضت ملی مسکن ایجاد بشود. نمی‌گوییم به اسم لار یا به اسم گراش‌. اگر نامه بیاید این کمبود زمین حل خواهیم کرد.»

آخرین موردی که استاندار آن را مطرح کرد اشتغال‌زایی و کارآفرینی بود. او گفت: «الآن واجب‌ترین کار سرمایه‌گذاری اقتصادی است. من در موضوع کار و اشتغال اختیارات کامل به آقای فرماندار می‌دهم‌. هر جا نیاز بود نیز جلسه ویژه خواهیم گذاشت. الان به جز کارخانه و اشتغال‌زایی مواردی دیگر مثل ساختمان‌های بهداشت و درمان، مسجد، حسینیه و مدرسه انجام نشود. از کارآفرینی حمایت شود. من هم در کنارتان هستم.»

صحبت‌های وزیر کشور: تایید صحبت‌های استاندار

صحبت‌های احمد وحیدی، وزیر کشور پایان‌بخش این نشست دو ساعته بود. او ابتدا گفت: «خوشحالم و توفیقی است که در خدمت شما باشم. جمع، جمع خوبی است. محور توجهات بحث خیریه است‌. خیر و خیریه یک واژه‌ی بسیار مهمی در ادبیات دینی و مذهبی ما است. خیریه حکایت از یک جریان اجتماعی همراه با اخلاق، معنویت و توجه به دیگران است. در دنیایی که انسان‌ها به دنبال منافع فردی هستند، خیرین کار خیلی مهمی انجام می‌دهند. در جمهوری اسلامی مشکل یک نفر مشکل همه است. و این فرهنگی است که جامعه‌ساز است‌. برعکس جامعه مدرنیته غرب که جامعه‌برانداز است، فرهنگ ما به جمع توجه دارد. همه برای همه. کلکم راع و کلکم مسئول. دولت‌ها مسئول هستند، افراد هم همین‌طور. رشد و تکامل افراد نیز از اینجا حاصل می‌شود.»

وحیدی در ادامه گفت: «خیرین بیان‌گر این وجه اجتماعی متکامل اسلامی اسلام عزیز ماست‌ و خیلی مهم و قابل توجه است.
خیرین، خیرجو و خیرطلب هستند. پول خرج می‌کنند به صورت هدفمند و هدف نیز خیر است. اولا تشکر می‌کنم از این روحیه. حفظ این روحیه از خود ماجرا مهم‌تر است.
ما چطور روحیه خیرین را توسعه کمی و کیفی بدهیم؟ توسعه کمی این است که همگان درگیر این خیر باشند. مثل موکب‌‌هایی که در مسیر اربعین برپا می‌شد. باید توسعه بدهیم. این شاخه جدیدی از خیر است. خیّر با مالش جهاد می‌کند. در توسعه کیفی باید شاخه‌های جدیدی از کار خیر باز کنیم. یک کار دانش‌بنیان حمایت شود و بدرخشد، افتخاری برای ایران عزیز است. به عنوان مثال این محصول خوب توسط ایران به دنیا معرفی شد. این هم کار خیر است.»

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: «خیرین ما را به حرکت به سمت خدا ترغیب می‌کنند. یک عده هم با بعضی حرف‌ها، هم آخرت خودشان را از بین می‌برند و هم آخرت دیگران را. هر جایی افرادی هستند که جامعه را به بدی می‌خوانند. اما خیرین به سمت خیر می‌خوانند.»

وزیر کشور در ادامه گفت: «یک سری کارهایی خیرین عزیز دنبال می‌کنند و انتظار دارند دولت در کنارشان باشد و درست نیز است. اما بعضی کارها باید از قبل هماهنگ شود. مثلا خیری ساختمان بهداشتی و درمانی می‌سازد، توقع دارد وزارت بهداشت پزشک و متخصص آن را تأمین کند. اما وزارت بهداشت در تامین نیروی انسانی مشکل دارد. بعد خیر ما هم دلخور می‌شود. باید خیر عزیز ما از قبل هماهنگی داشته باشد. باید یک جریان هماهنگ ایجاد شود. در سطح وزارت کشور و استان کارگروه حمایت از خیرین پیگیری خواهد شد. آقای ایمانیه سرمنشأ خیر‌ بودند و پیش از استانداری در حوزه مجمع خیرین سلامت بودند و هم‌جنس عزیزان هستند و دنبال می‌کنند.»

وحیدی به موضوع ارتقا نیز اشاره کرد و گفت: «در موارد ارتقا ما پیگیری کرده‌ایم. اما قوانینی هم حاکم است. هم از لحاظ جمعیتی، حد و حدود و ضوابطی برای ارتقا وجود دارد. ما باید برای محدودیت‌ها فکری کنیم. البته ارتقا که حاصل می‌شود افزایش ادارات و پرسنل در پیش است و این‌ موارد بودجه جاری محسوب می‌شود. سیاست این است که بودجه جاری اضافه نشود. ساختمان جدید، کارمند جدید و… محدودیت‌هایی وجود دارد. سیاست دولت این است که در مواقع لازم و ضروری این ارتقا انجام شود.»

آخرین موضوعی که وزیر کشور مطرح کرد، موضوع سرمایه‌گذاری بود. او گفت: «حیف است در جایی مثل گراش و با وجود همچون خیرینی، فردی یا جوانی بیکار باشد. این را باید اصل بگذاریم که جوان باید کار داشته باشد. کار هم مسئله‌ی مادی مطرح است و هم روحی. مادی و روحی. خیرین بزرگوار مد نظرشان باشد جوان ما کار داشته باشد. دولت هم در کنارشان است.»

وحیدی در ادامه گفت: «مردم اینجا در حوزه خلیج فارس هستند. کجا بهتر از این که آدم در شهر و روستای خودشان برای جوانان کار ایجاد کند. آقای استاندار، آقای نماینده و آقا فرماندار با خیرین و سرمایه‌گذاران نشست بگذارند. خیرین بیایند برای توسعه صنعتی و کشاورزی گلخانه‌ای و هر نوع خدمات در منطقه که جوان بیکار نداشته باشیم سرمایه‌گذاری کنند. کار با سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.»

اخبار گراشی ها...
ما را در سایت اخبار گراشی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان gerashnews بازدید : 70 تاريخ : جمعه 17 شهريور 1402 ساعت: 13:38